Yes, nu ligger mitt samlingsalbum på Spotify via skivbolaget Recordunion. Det innebär också att det hamnat på en drös med mp3-butiker som typ Amazon eller iTunes. Men deras samarbetspartners är inget jag kan styra över. Recordunion verkade vara det vettigaste sättet att få ut det, de får exklusiva rättigheter för digital distribution via just dessa sajter, som jag kan avbryta när som helst. Vilket egentligen bara innebär att jag inte får ha samma album på Spotify via ett annat skivbolag. Albumet finns fortfarande att tanka på denna webbsidan, och det finns ingen anledning till att det inte skulle finnas det. Så slösa inga pengar på att betala för det 😉

Jag skulle här vilja poängtera att låtarna ALT under CTRL och Forever inte är mina, utan Prezy resp. Jester Projects.

Av nån anledning så går dessa nättjänster endast på albumets huvudartist när de namnges 🙁

Hur som helst, jag planerar att släppa ett album till nån gång i januari, med vad jag arbetat med under det gångna året. Då planerar jag att trycka upp bägge på CD, och slänga ut för försäljning på sidan. Det rör sig absolut inte om mer än en 50-lapp styck, det kostar ju en del att få ut med fodral, ev. nån booklet eller liknande. Jag får lägga upp ett system med förbeställningar eller liknande, sen basera priser på det, det är ju en liten risk att det inte går runt annars. Men naturligtvis kommer allt finnas gratis att tanka ned också.

Problemet jag har är exempelvis copyrightfrågor vad gäller samplingen från Patapon i Summon Freak eller en TF2-låt jag håller på med, samt Still Alive-remixen. På nätet är det inget problem alls, då är allt en gråzon. Men när det släpps som en riktig skiva så blir det kommersiellt och då bör man ha dessa frågorna utklarade med respektive copyrightägare 🙂 Det är en sak om företag skulle maila mig och be mig plocka bort content från webbsidan eller från youtube. Det är en annan sak om det släppts som album. Allt får en unik UPC-kod och hamnar i tusentals register världen runt. Så ett album går inte att CTRL+Z bort. Och jag vill inte ha advokader jagandes efter mig 🙂