Efter lite requests har jag nu påbörjat processen att få upp Summon Freak på Spotify. Varför har det dröjt så lång tid innan jag ens försökt få upp den? Jo, tanken var att från början släppa ett helt nytt album runt våren, med DHW09-låtarna tillsammans med en drös nya. Jag bestämde mig dock senare för att dra till DHS10, vilket gjorde att det var lika bra att hålla fast i alltihop då jag kunde släppa några av låtarna i tävlingarna där.

Smålänningen i mig viskade även i mitt öra att jag inte behövde släppa en singel imellan 2 album. En UPC-kod kostar trots allt $10, och krävs för att släppa en skiva. Jag ville även få till en ok mix på Bakgrundsbrus som inte bara är bas, något som kan ta litet tid. Spelar man den på stora högtalare hör man nämligen inget annat är just bas (vilket ironiskt är poängen med låten). Men låt gå.

Efter att Summon Freak dök upp på existenz och lite var annanstans runt april så ökade antalet views på youtube exponentiellt, och det kändes synd att inte ha den på Spotify när det är så brutalt många som faktiskt använder det.

Hence, lade upp en singel på RecordUnion igår med tre låtar plus en oreleasad remix av Bakgrundsbrus. Notera dock att det tar 1-2 veckor (kanske fler) innan det kommer upp på Spotify. Men såhär fin är framsidan iaf:


Så efter mitt långa utlägg ovan så heter singeln “.tmp solution”

Det tog ca 200 timmar i powerpoint att göra den mycket avancerade cover arten.

Appropå Spotify. Jag har tidigare ratat det pga för litet utbud, för dålig kvalitet och för omständigt gränssnitt. Men efter senaste versionen gav jag det en chans till eftersom man äntligen kan lägga till sin egen mp3-samling.

Så feel free to add me:

http://open.spotify.com/user/raddox

P.S. Min enda top artist är tydligen Parry Gripp enligt Spotify, wtf?